Ahad, 24 Februari 2013

Dua Baris (i)


kau persembahkan akhirat pada cinta
langit kan membuka pintu-pintu syurga.

Isnin, 18 Februari 2013

cerita cerpen

Bila aku start baca Novel Pecah aku tengok dia punya pusing menarik. dan bila aku baca cerpen haa....memang ligat dia punya twist. brilliant idea. habis satu cerita aku mesti keluar ayat " Bangsat dia punya twist, best"


http://fixi.com.my/wp-content/uploads/96703742002.png

Progressssssss


Aku ada juga cuba menyiapkan buku yang bertajuk seperti di atas. Bermula Disember tahun lalu, nyata kesibukan menghadkan aku memperincikan rangka dan penceritaan. Buat benda ni memang kena ada ketenangan dan kekuatan mental. Aku rancang benda ini selepas Syawal tahun lepas. Hasilnya masih belum seperti apa yang aku nak. Samada buku ni berjaya atau tak Wallahualam. Tapi aku harap dapat siap buku ni sempena sedekad aku menjadi Cikgu.

Itu pun kalau halangan bermain jauh daripada aku.

Sabtu, 16 Februari 2013

Berbicara Dengan Tuhan


Semoga Kau terima sembah sujudku,
Semoga Kau dengar rintihan doaku,
Dan semoga Kau ampunkan dosa-dosaku...

Amin. Amin. Ya Rabbal Alaminnn...